Meer dan sushi en kersenbloesem

Voorbeeldreis:

Dag 1 – Vertrek van Amsterdam en aankomst in Tokyo

Privétransfer per auto naar uw hotel in het stadscentrum. Vroege incheck is geregeld.

– Overnachting in Imperial Hotel Tokyo –

 

Dag 2 – Volle dagtour door Tokyo

Ontmoet uw gids en chauffeur in de hotellobby. De tocht begint bij de Tsukiji vismarkt, waar de lokale winkels niet alleen verse vis en zeevruchten aanbieden, maar ook de bijbehorende keukenbenodigdheden. Daarna krijgt u privéles in het maken van sushi. U leert hoe u vis moet snijden tot sashimi en hoe u nigiri moet maken. U eet de door u zelfgemaakte lunch. ’s Middags wandelt u door het sjieke restaurant- en winkeldistrict Ginza. Uw gids zal u de lokale zoetigheden en andere delicatessen laten proeven in de beroemde eethal Depachika. Later op deze dag ervaart u de Koh-do geuren ceremonie bij Nippon Kodo, sinds 1575 een fabrikant van wierook en geurstoffen. De Koh-do ceremonie werd in de 16e eeuw gehouden in hogere kringen voor hun geestelijk welzijn. Uw ‘meester’ legt u de etiquette uit en laat u de geuren opsnuiven en ondergaan.

– Overnachting in Imperial Hotel Tokyo –

 

Dag 3 – Volle dagtour door Tokyo

’s Morgens bezoekt u de Asakusa Sensoji tempel in het oudste district van Tokyo. Daarna wordt u over de historische slotgracht naar het keizerlijk paleis begeleid. Uw gids legt u de geschiedenis en de gebruiken uit van de keizerlijke familie. ’s Middags geniet u van een wandeling in de Meiji Jingu heiligdommen. Voel daar de gewijde sfeer van het uitgestrekte bos en doe een gelukwens in het hoofdgebouw. Daarna loopt u door Harajuku & Omotesando. Hier kijkt u naar de bij Japanse teenagers geliefde cafés, winkels en snackbars. Steek tenslotte Shibuya over, het grootste kruispunt van de wereld.

– Overnachting in Imperial Hotel Tokyo –

 

Dag 4 – Vrije dag in Tokyo.

Geniet van een hele dag voor uzelf in de Japanse hoofdstad.

– Overnachting in Imperial Hotel Tokyo –

 

Dag 5 – Dagtrip naar Nikko

In een privéauto nemen uw chauffeur en uw gids u mee naar Nikko. Daar is het UNESCO Werelderfgoed te zien van tempels en andere heiligdommen, omgeven door sacrale bergen. Geniet van het uitzicht op de Kegon waterval, ervaar het heiligdom van Toshogu, gebouwd door een shogun-priester om hem te eren als de goddelijke vredebewaarder van Japan. Ook zult u de heilige Shinkyo-brug zien over de kloof. Op de terugweg bezoekt u een familiebrouwerij van sake. U mag er ook van proeven. Net op tijd voor uw diner zult u terug zijn in Tokyo.

– Overnachting in Imperial Hotel Tokyo –

 

Dag 6 – Mount Fuji Tour, Transfer to Hakone

Uw chauffeur rijdt u naar de omgeving van de berg Fuji. Daarna gaat het omhoog over de panoramische weg naar een bergstation ter hoogte van 2305 meter om een blik te werpen op de top van de Fuji. De weg omlaag leidt naar het meer van Kawaguchi. Geniet van een kalme wandeling in het Oishi Park met de berg en het meer steeds in het zicht. Er volgt een bezoek aan het Kubota Ichiku Kimono Museum. Schitterende kimono’s met het motief van de Fuji worden hier getoond. De kunstenaar, Itchiku Kubota, heeft een wereldwijde reputatie. Ongetwijfeld zult u zijn meesterwerken weten te waarderen, gemaakt in de onnavolgbare techniek die Tsujigahana Shibori style (tie-dyeing) wordt genoemd. Ook nog wordt u afgezet bij de bronnen van Oshino Hakkai en is een bezoek voorzien aan de historische met riet gedekte huizen en de acht glasheldere vijvers die gevoed worden door de berg Fuji. Daarna gaat de trip naar uw ‘ryokan’ voor een uitstekend diner.

– Overnachting in Takuminoyado Yoshimatsu Ryokan –

 

Dag 7 – Vrije dag in Hakone

Geniet van een dag geheel voor uzelf in Hakone.

– Overnachting in Takuminoyado Yoshimatsu Ryokan –

 

Dag 8 – Transfer naar Kanazawa

Uw chauffeur brengt u naar het Odawara station, waar een ‘kogeltrein’ u via Tokyo naar Kanazawa vervoert. Bij aankomst wacht een lokale gids op u en wordt u naar uw hotel gebracht voor een diner en een overnachting.

– Overnachting in Hotel Nikko Kanazawa –

 

Dag 9 – Kanazawa dagtour

Na het ontbijt staat een bezoek gepland aan de tuin van Kenrokuen, een van de mooiste drie van Japan. Geniet van de plezierige wandeling in de tuin, met vijvers, traditionele architectuur, mooi geschoren sparren en stenen lantaarns. Daarna volgt een bezoek aan het 21e-eeuwse museum voor moderne kunst. Het is gebouwd in 2004 en heeft een unieke architectuur van ronde vormen en muren van glas.

De lunch gebruikt u op de markt van Omicho, met honderden lokale handelaren en waar u een beeld krijgt van de plaatselijke levensstijl. U krijgt een indruk van het kwaliteitsvoedsel dat de koude Japanse Zee te bieden heeft en van de verse groente die Kaga Yasai wordt genoemd. ’s Middags volgt een wandeling over de Nagamachi Bukeyashiki straat die wordt bezoomd door voormalige samurai-residenties, waarvan u er een zult bezoeken. Als er nog tijd voor is wordt u naar het Higashi Chaya district gebracht, Kanazawa’s wijk van de geisha’s. Bezoek een van de voormalige woningen van de geisha’s en krijg een indruk van de manier waarop zij leefden. Later op de middag rijdt uw chauffeur u naar Kagaonsen voor uw diner en hotel.

– Overnachting in Araya Totoan Ryokan –

 

Dag 10 – Dagtrip naar Gokayama en Shirakawago

Vandaag bezoekt u twee dorpen die behoren tot het UNESCO Werelderfgoed. Vroeger waren het geïsoleerde dorpen, diep verscholen in de bergen. Daardoor hebben ze hun traditionele cultuur behouden. Geniet van de landelijke charmes van Japan. Eerst gaat het naar Gokayama, waar u wordt geleid langs de goed bewaarde met riet gedekte huizen. Daarna vervolgt de trip naar Shirakawago met een uitkijkpunt over een heel dorp van woningen met rieten daken. Als u wilt kunt u een wandeling maken over een pad door een weelderig beukenbos. Vroeg in de avond keert u terug naar uw ‘ryokan’.

– Overnachting in Araya Totoan Ryokan –

 

Dag 11 – Transfer naar Kyoto

Vandaag brengt uw chauffeur u naar de trein naar Kyoto. Bij aankomst wordt u naar uw hotel vervoerd, waar u de rest van de middag mag uitrusten. Uw thuis in Kyoto is het charmante Sowaka Ryokan, dat de traditionele stijl verweeft met het comfort van een modern hotel. Het staat maar enkele minuten lopen van het geisha-district Gion.

– Overnachting in Sowaka Ryokan Kyoto –

 

Dag 12 – Kyoto dagtour

Met uw gids gaat u vandaag Kyoto verkennen. Begin bij het gouden paviljoen van Kinkakuji dat op de UNESCO-lijst staat. De shogun-gemeenschap heeft deze tempel bedekt met gouden bladeren om hun welvaart en rijkdom te tonen. Daarna gaat het naar Arashiyama, dat veel publiek trekt met zijn wereldberoemde bamboebos en panorama’s die wisselen met elk seizoen. De omgeving is bezaaid met tempels, oude keizerlijke villa’s en beroemde historische plekken die behoren tot de nationale schatten van Japan.
Uw lunch wordt in de vegetarische keuken van Shojin klaargemaakt door een monnik van de Tenryuji tempel, een van de bekendste Zen-tempels, waarna u de geheime villa van Okochi Sanso bezoekt, gebouwd door een legendarische Japanse filmacteur. Dertig jaar lang heeft deze acteur het grootste deel van zijn honorarium besteed om eeuwige schoonheid te realiseren in de villa en de aanpalende tuin. Daarna keert u terug naar het centrum van Kyoto om te slenteren in de pittoreske omgeving van Gion en om vervolgens een wonderbaarlijk diner geserveerd te krijgen met geisha’s in een echt geisha-huis.

– Overnachting in Sowaka Ryokan in Kyoto –

 

Dag 13 – Kyoto dagtour

Vanochtend bezoekt u het heiligdom van Fushimi Inari dat duizend rode poorten herbergt die geschonken zijn door aanbidders. Het heiligdom was de filmlocatie voor de Hollywoodproductie ‘Sayun’, die gebaseerd is op de bestseller ‘Memoirs of a Geisha’. Voordat u vandaag gaat deelnemen aan een kookklas, gaat u even kijken naar de markt van Nishiki die bekendstaat als de keuken van Kyoto. U vindt er verse groenten, lekkernijen van Kyoto en keukenbenodigdheden.

Rond 11 uur vanochtend wordt u verwacht in een Machiya, een in particulier bezit typisch houten huis dat tot het culturele erfgoed van de stad behoort. De eigenaar zal u de traditionele woonruimte en de keuken laten zien, alsook de tsuboniwa-tuin. Daarna begint de Obanzai, de kookles in Kyoto-stijl met seizoensgebonden ingrediënten. Met gedetailleerde instructies zult u drie tot vier gerechten bereiden die u als lunch nuttigt in de traditionele leefruimte van de woning.

Na de lunch wordt u begeleid naar het Nijo kasteel en tenslotte naar een galerie van Japanse pottenbakkerskunst, eigendom van pottenbakker en journalist Robert Yellin en gevestigd in een typisch Japans huis met een fraaie tuin. Aan u wordt een uitgebreide selectie getoond van keramiek, gemaakt door zowel traditionele als hedendaagse kunstenaars.

– Overnachting in Sowaka Ryokan in Kyoto –

 

Dag 14 – Vrije dag in Kyoto

Geniet van een dag geheel voor uzelf in Kyoto.

– Overnachting in Sowaka Ryokan in Kyoto –

 

Dag 15 – Nara tour en Transfer naar Osaka

U begint uw dag met een privé-theeceremonie in een van de lokale tempels. Uw ‘theemeester’ laat u zien hoe u Macha groene thee serveert. De bijbehorende traditionele zoetigheden zijn tekenen van de Japanse cultuur en gastvrijheid. Daarna gaat u naar Nara voor een bezoek aan de in 730 gebouwde Kofukuji tempel. De vijf verdiepingen tellende pagode wordt beschouwd als het symbool van Nara. Een wandeling door het Nara-park leert dat wilde herten worden gezien als boodschappers van God. U wordt geëscorteerd naar de Todaiji tempel, waar de Boeddha is gehuisvest in het grootste houten bouwwerk ter wereld. Later in de middag gaat u naar Osaka waar u dineert en overnacht.

– Overnachting in St Regis in Osaka –

 

Day 16 – Osaka dagtour

Na het ontbijt gaat de rit naar Sakai, dat een reputatie heeft met de productie van hoge kwaliteit Japanse kookmessen. Een lokale handwerksman is tijdens een privébezoek graag bereid u zijn werkplaats te laten zien en zijn meesterstukken op het gebied van deze messen te tonen. Terug in het centrum van Osaka wandelt u door het Shinsaibashi winkelhart naar het Dotonbori Canal met zijn gigantische reclameborden. Uw gids zal de lokale Osaka-snacks bij u introduceren zoals takoyaki, okonomiyaki, etcetera. ’s Middags ontdekt u het Osaka-kasteel en maakt u kennis met de geschiedenis van de Samurai door middel van verschillende tentoonstellingen. Biedt de kasteeltoren al een fantastisch uitzicht over de stad, aan het eind van de dag is er een bezoek aan het observatorium, waar de 39ste verdieping de vorm heeft van een donut die een 360-graden panorama geeft over heel Osaka.

– Overnachting in St Regis in Osaka –

 

Dag 17 – Hiroshima en Miyajima

’s Morgens neemt u de ‘kogeltrein’ naar Hiroshima. Bij aankomst gaat u eerst naar het Miyajima-eiland voor een bezoek aan het heiligdom van Itsukushima, eveneens UNESCO Werelderfgoed, dat bij hoogtij lijkt te drijven op de zee. Daarna volgt een sfeervolle boottocht naar het Peace Memorial Park, terwijl u op weg daarnaartoe verschillende eilandjes en een oesterfarm bekijkt op de binnenlandse Seto-oceaan. In het Vredespark kunt u verschillende monumenten bekijken, zoals de dom waar de val van de atoombom wordt herdacht en waar gebeden wordt voor eeuwige vrede. Een bezoek aan het Vredesmuseum leert u aan de hand van foto’s en films over de verwoesting die is aangericht door de bom en het belang van wereldvrede. De ‘kogeltrein’ neemt u ’s avonds mee terug naar Osaka.

– Overnachting in het St Regis in Osaka –

 

Dag 18 – Vertrek Osaka

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht, op tijd voor uw vlucht naar huis.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag persoonlijk reisadvies voor Japan?
Laat uw gegevens achter middels ons contactformulier en we nemen spoedig vrijblijvend contact met u op.

Contact

  • Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag persoonlijk reisadvies?

    Dit formulier is bedoeld om vrijblijvend informatie aan te vragen.

    Gegevens ingevuld in het contactformulier worden enkel gebruik voor contact met betrekking tot uw verzoek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wine & Dine Travels

Wine & Dine Travels biedt exclusieve reizen naar wereldwijde bestemmingen.

Reizen doet u bij Wine & Dine Travels steeds in stijl en luxe. U bent het zorgeloze middelpunt van de vakantie die wij in overleg met u hebben bedacht.

Wij brengen u naar de steden en de landschappen van uw dromen. U hoeft alleen maar te genieten.

Wine & Dine Travels is lid van de Stichting Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) onder lidmaatschapsnummer 1223.

Adres
Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam
The Netherlands
T +31 (0)20 244 1620
@ info@winedinetravels.pl

Wine & Dine Travels