Flaneren in Lissabon

Voorbeeldreis:

Dag 1 – Baixa en Alfama

Na de aankomst op Lissabon Airport volgt een privé-transfer naar ons hotel. We verblijven in het prachtige Verride Palácio Santa Catarina. ’s Middags ontmoeten we onze gids in het hotel. We maken een stadstour, deels lopend en deels met de beroemde tramlijn, die door het oude centrum van Lissabon loopt. Start is in het geheel opnieuw opgebouwde Baixa district (grotendeels vernietigd door de aardbeving van 1755) dat met zijn artiestenstraatjes zo kenmerkend voor Lissabon is geworden. We bezoeken het Alfama district – het hartje van Lissabon met zijn duidelijk Moorse invloeden in bouwstijl en gewoonten. Natuurlijk staat ook het Palacio de Xabreras en het Castelo de Sao Jorge op het programma… En dat alles op een relaxte manier, zodat u er ten volle van geniet. Hoogste tijd voor een heerlijk glas witte Portugese wijn op een van de vele terrasjes. Aan het eind van de dag keren we terug in het hotel.

 

Dag 2 – Cascais en Estoril

Een volgende mooie dag Lissabon en omgeving. We ontmoeten onze gids en gaan richting Cascais en Estoril naar Sintra, ten westen van Lissabon. Een schitterende weg voert u hierheen met volop prachtige uitzichten over de zee. Natuurlijk gaat u hier het Palacio da Vila bezoeken – de koninklijke zomerresidentie – en het beroemde Palácio de Pena. De lunch gebruiken we in Café Paris Restaurante.

Vanmiddag is er een nadere kennismaking met de stad, samen met uw privégids. We gaan eerst naar de Belém-toren, die oorspronkelijk midden in de Taag was gebouwd. Van hieruit brengt de wandeling ons naar het klooster van Jerónimos, een UNESCO Wereld Erfgoed-pareltje.  Het is één van de meest prominente gebouwen van de stad. Waarschijnlijk is het klooster gebouwd als dank voor de geslaagde Indiëreis van Vasco da Gama. De ontdekking van de zeeweg zorgde ervoor dat koning Manuel I de rijkste monarch van Europa werd.
Het gebouw in de Manuel-stijl is opgetrokken uit kalksteen en onder meer bekend om zijn uitbundig versierde zuidportaal en zijn indrukwekkende dubbele kloostergang met zijn brede overdekking. In de kerk Santa Maria liggen graven van de leden van de koninklijke familie, maar ook van Vasco da Gama zelf.

Vanavond genieten we van het diner met fado-show.

 

Dag 3 – Naar de Alentejo

Een knipoog naar wijn vandaag! We gaan buiten de stad naar de Alentejo regio, een uurtje rijden in oostelijke richting ten zuiden van de Taag. Dit is een prachtige streek, nog ongerept met witte dorpjes en kurkbomen, olijfbomen en wijngaarden. Niet voor niets luidt een bekend Alentejan gezegde: “Ik plant een kurkboom voor mijn kleinkinderen, een olijfboom voor mijn kinderen en een wijngaard voor mezelf”. We ontdekken het schattige dorpje Evora, dat op de UNESCO Werelderfgoed-lijst staat en onder andere bekend is om zijn aquaduct en tweeduizend jaar oude Romeinse tempel. In feite is dit stadje één groot openluchtmuseum. De lunch vandaag wordt geserveerd in een plaatselijke winery in de Alentejo regio.

In de middag keren we terug naar Lissabon. Lekker een paar uurtjes vrij om van de stad te genieten. Ons afscheidsdiner genieten we vanavond in het Michelin-restaurant van het Fronteira Palace. In de Private Dining Room van dit 17e eeuwse kasteel, dat al 12 generaties in handen is van de familie en vlakbij het oude centrum is gesitueerd, serveert chef José Avillez van het befaamde Belcanto restaurant een heerlijk viergangendiner.

 

Dag 4 – Flaneren en lunchen

De ochtend is vrij. U kunt nog een nieuw stadsdeel ontdekken op eigen gelegenheid of met een gids, net wat u wilt: Mouraria en zeker ook het Rossioplein. Flaneer over het Restauradoresplein en eindig bij de Rua Augusta-triomfboog, aan de kop van een van de mooiste winkelstraten van Lissabon. We lunchen in het Cantina do Zé restaurant, een aardige bistro-versie van dezelfde Michelinsterren-chef José Avillez. Fantastisch! Daarna volgt een transfer naar het vliegveld voor een vlucht naar huis.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag persoonlijk reisadvies voor Portugal?
Laat uw gegevens achter middels ons contactformulier en we nemen spoedig vrijblijvend contact met u op.

Contact

  • Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag persoonlijk reisadvies?

    Dit formulier is bedoeld om vrijblijvend informatie aan te vragen.

    Gegevens ingevuld in het contactformulier worden enkel gebruik voor contact met betrekking tot uw verzoek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wine & Dine Travels

Wine & Dine Travels biedt exclusieve reizen naar wereldwijde bestemmingen.

Reizen doet u bij Wine & Dine Travels steeds in stijl en luxe. U bent het zorgeloze middelpunt van de vakantie die wij in overleg met u hebben bedacht.

Wij brengen u naar de steden en de landschappen van uw dromen. U hoeft alleen maar te genieten.

Wine & Dine Travels is lid van de Stichting Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) onder lidmaatschapsnummer 1223.

Adres
Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam

T +31 (0)20 244 1620
@ info@winedinetravels.nl

Wine & Dine Travels