De contrasten en uitersten van Botswana

Voorbeeldreis:

Deze reis heeft tijd nodig om de contrasten en uitersten van Botswana te ontdekken aan de hand van plekken waar weinig reizigers komen. U zult een nostalgische camping/lodge-safari meemaken die doet denken aan de tijd van de grote Afrikaanse ontdekkingsreizigers.

U krijgt gelegenheid de wereldberoemde Victoria watervallen te ervaren van de Zambiaanse kant van de Zambezi rivier. U zult de panoramische noordelijke gebieden van Botswana exploreren: van de blauwgroene natte gebieden van de Okavango Delta tot de dierenrijke Linyanti en Chobe rivier.

De logeeradressen zijn een combinatie van full-service lodges en campingsites, alle gelegen op privéterreinen.

vliegtuig terug naar Arusha, waarbij u de Serengeti nog eens vanuit de lucht in ogenschouw neemt.

Dag 1 en 2 – Aankomst Livingstone en Victoria watervallen

U vertrekt uit Amsterdam, komt aan in Livingstone (Zambia) en wordt naar uw hotel gebracht. Nadat u gesetteld bent spreekt uw gids het programma met u door. Daarna is er tijd voor een bezoek aan de mythische Victoria watervallen, een van de natuurwonderen van de wereld die op de UNESCO-lijst staat. De lokale bevolking noemt de watervallen: ‘The Smoke that Thunders’. Het spektakel is toegankelijk zowel vanuit Zambia als Zimbabwe en is een ideale plek om kijken en watersporten te combineren. Er kan uitstekend worden gevist, angstwekkend aan bunjee jumping worden gedaan en het is de beste plek ter wereld om te raften. U verblijft een nacht in het schitterende Royal Livingstone Hotel, een historisch vijfsterrenhotel vol sfeer op de oever van de Zambezi rivier, met schaduwrijke veranda’s, ‘gemanicuurde’ lanen, bulderende wilde dieren en open vuren. Het heeft een vrije toegang tot de Victoria watervallen op maar 15 minuten lopen. U kunt gaan en terugkeren wanneer u wilt.

 

Dag 3, 4 en 5 – DumaTau Camp en Linyanti Concession

Na het ontbijt wordt u naar Harry Mwanga Nkumbula International Airport gereden. Een licht toestel brengt u naar Kasane. U vliegt over de grens bij Kazangula, het punt waar de vier landen Botswana, Zambia, Zimbabwe en Namibia elkaar raken. In Kasane maken we een kalme cruise op een schaduwrijke boot over de Chobe rivier in het Chobe National Park. U gebruikt de lunch, terwijl u een unieke gelegenheid wordt geboden om kuddes olifanten, talrijke nijlpaarden en grote krokodillen te bekijken. Ook het rijke vogelleven zal u niet ontgaan. Na de cruise vertrekt u voor een vlucht naar het privé Linyanti-terrein om te verblijven in het DumaTau Camp. Het is een paradijs voor een grote diversiteit aan wilde dieren en vogels.

DumaTau betekent ‘brul van de leeuw’. Het is een luxe tentenkamp in het privé-reservaat van Linyanti aan de rand van Chobe National Park. Het kamp ligt hoog, zodat u het voordeel heeft van een prachtig uitzicht over de rivier. Elke en-suite tent is ruim. Het heeft openschuivende deuren en ramen die ook volop uitzicht garanderen. Verder is er een groot openlucht-restaurant en een lounge-gedeelte met een zwembad, uitkijkend over de lagune en zijn bewoners.

Gedurende uw safari in Linyanti zult u vooral gelegenheid krijgen om grote aantallen olifanten te zien, want het park is beroemd als de doorsteekplaats van deze enorme dieren. Ook zit u in het midden van het jachtgebied van leeuwen en de met uitsterven bedreigde wilde honden. Kijk uit naar ze vanuit uw safarijeep! U zult ook versteld staan van de prachtig stromende rivier. Geniet!

 

Dag 6, 7 en 8 – De Okavango Delta

Op dag 5 wordt u naar de Okavango Delta (Jao landingsbaan) gevlogen. De dikke begroeiing en open savannes herbergen een netwerk aan smalle kanalen, lagunes en moerassen. Het gebied is bezaaid met palmbomen en eilanden van drijvende papyrus. Het kleine vliegtuig biedt u spectaculaire uitzichten. Gelegen in het midden van de grootste zandvlakte ter wereld vormt de Okavango Delta Afrika’s meest verbazingwekkende en meest kwetsbare stuk wildernis. Het is uniek als een van de weinige binnenlandse delta’s in de wereld met grote watervlaktes en weelderige regenwouden. Ze vormen een veilige haven voor ontelbare soorten vogels en wilde dieren. U kunt deze magische wereld ervaren vanaf het land en het water en vanuit de lucht.

Uw thuis voor twee nachten in de Okavano Delta is het fantastische Jacana Camp. Gelegen op een klein eiland is het een echt waterkamp dat alles belichaamt wat de Okavango Delta betekent. Uw accommodatie bestaat uit een van de vijf in Meru-stijl opgetrokken tenten, uitkijkend over het water dat ze omgeeft. Het restaurant-gedeelte ligt op een verhoogd houten dek en is omgeven door grote schaduwrijke bomen. Beneden kunt u zich nestelen in een van de comfortabele banken die uitzicht bieden op de omgeving. Luie middagen kunnen al zwemmend worden doorgebracht en op koele avonden zit u rond een kampvuur. U dineert bij voorkeur onder een heldere sterrenhemel. Om u heen speelt het wildleven zich af van zoogdieren en vogels.

 

Dag 9 – Vertrek

Na het ontbijt wordt u naar Maun Airport gevlogen voor uw vlucht naar huis.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag persoonlijk reisadvies voor Namibië en Botswana?
Laat uw gegevens achter middels ons contactformulier en we nemen spoedig vrijblijvend contact met u op.

Contact

  • Heeft u vragen over onze reizen of wilt u graag persoonlijk reisadvies?

    Dit formulier is bedoeld om vrijblijvend informatie aan te vragen.

    Gegevens ingevuld in het contactformulier worden enkel gebruik voor contact met betrekking tot uw verzoek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wine & Dine Travels

Wine & Dine Travels biedt exclusieve reizen naar wereldwijde bestemmingen.

Reizen doet u bij Wine & Dine Travels steeds in stijl en luxe. U bent het zorgeloze middelpunt van de vakantie die wij in overleg met u hebben bedacht.

Wij brengen u naar de steden en de landschappen van uw dromen. U hoeft alleen maar te genieten.

Wine & Dine Travels is lid van de Stichting Garantiefonds Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) onder lidmaatschapsnummer 1223.

Adres
Herengracht 420
1017 BZ Amsterdam
The Netherlands
T +31 (0)20 244 1620
@ info@winedinetravels.pl

Wine & Dine Travels